Sivut

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Agility 15.8

Pääsette nauttimaan mun hienosta paint- piirroksesta, mutta siitä hahmottaa paremmin kun jos selostaisin.
Vasemman puoleisin: Pikkuinen rata, tosin pisin mitä me ollaan tehty. Meni ihan ok. Putki oli C:n muotoinen ja sitä ei olla menty aikaisemmin niin kaarella mutta hyvin Nipsu meni siitä. Putken ja renkaan välissä säädin itse jotain mutta lopulta saatiin sekin menemään hyvin. Renkaan jälkeen keinu nuolen osoittamaan suuntaan. Ohjaaja otti keinusta kiinni, ettei rämähtänyt. Ja keinun lopulla oli palkka.

Keskimmäinen lokero: ensin tehtiin a,b,c. Koira lähdössä oikeassa kädessä ja a-b:n välissä tehtiin valssi. Koiralle tuli takaakiertoa. Meni ihan ok, mutta itse tarviin vielä paaaljon ohjausharjottelua. Ja kun itse sähläsin Nipsu koki että teki jotain väärin kun en palkannut. Sitten se ei meinannut tehdä mitään. Saatiin lopuksi onnistunut suoritus, johon lopetettiin.

Sitten tehtiin 1,2,3 järjestyksessä. En muista oliko tässäkin joku ohjauskuvio mutta vaikeampi oli, sillä koira sai ensin pitkän linjan hypyt ja sitten ois pitäny kääntyä nopeasti. Itse menin liian lähelle 2 estettä, jolloin Nipsu ampui kauas. Eli haastetta oli ainakin siinä määrin että itse osaa kääntää rintamasuunnan tarpeeksi aikaisin jotta koira ehtii nähdä sen.

Oikean puoleinen lokero: Ensin ihan perus 1,2 no Nipsu yritti ekan esteen jälkeen rynnätä putkeen, joten palkkasin sen seuraavan kerran heti 2. esteen jälkeen. Kyllä se sitten sujui.
    Sitten esteillä b-c oli tarkoitus harjotella että koira hidastaa vauhtia tullessaan putken loppupäähän ja sitten tiukka käännös oikealle tai vasemmalle sen mukaan kumpaa puolta harkattiin.  Tämä onnistui aika hyvin kun ekan kerran Nipsu tajusi että on tarkoitus kääntyä sivulle.

Sitten oli lisäksi kepit. Ne menee ihan hyvin. Mun pitää vielä ohjata aika paljon kädellä mutta kyllä kehitystäkin on tapahtunut.

Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti